Gezonde en duurzame voedselomgeving

Status citydeal: in uitvoering

Een gezonde en duurzame voedselkeuze is essentieel voor een gezonde en duurzame toekomst. Iedereen, van jong tot oud, zou toegang moeten hebben tot gezond, duurzaam en betaalbaar voedsel. Uit onderzoek blijkt dat in onze steden – en met name in kwetsbare wijken – het voedselaanbod de afgelopen jaren is toegenomen en steeds ongezonder is geworden.

De ambitie van deze City Deal is om de voedselomgeving in 2030 overwegend gezond en duurzaam te maken. Vooral rond scholen, in openbare gebouwen, in supermarkten, catering en horeca. Hiermee dragen we bij aan fitheid, vitaliteit, preventie van ziekten en op een natuur, milieu en klimaatsysteem in balans.

Toon:
Alles
Wethouders van de twaalf City Deal-steden doen een dringende oproep om vaart te maken met wetgeving die gemeenten de juridische middelen geeft om te werken aan een gezondere voedselomgeving – vooral in kwetsbare wijken en rondom scholen. Dat schrijven zij in een
Vandaag presenteren we je: Good Food City. Good Food City is de plek waar je nieuwe ideeën opdoet en je ervaringen deelt. Met verhalen die inspireren, praktische tools en relevante onderzoeken. Op Good Food City laten we samen zien hoe we de ...
Hoe kunnen gemeente invloed krijgen op het voedselaanbod in hun stad? Dit complexe vraagstuk los je niet op vanuit achter je bureau. Om in de praktijk uit te zoeken wat wel en niet werkt, startten de gemeenten Amsterdam, Ede, Rotterdam en Utrecht in 2021 een aantal proeftuinen. In deze ...
'Doe het in één keer goed!  Zorg ervoor dat scholen worden geholpen gezonde maaltijden aan te bieden, die voldoen aan de Schijf van Vijf.' Dat schrijven de wethouders van de City Deal steden en experts in een
De City Deal Gezonde en duurzame voedselomgeving verwelkomt een nieuwe partner. En niet zomaar één! Een gemeente vol ambitie: waar meer dan 1200 kinderen per jaar moestuinles krijgen, sinds 2012 actief voedselbeleid wordt gevoerd en waar zelfs een wethouder is met de eiwittransitie in ...